آرشیو      پایگاه های دیگر      ارتباط با مدیر پایگاه          صفحه نخست

 

 

 

    تاریخ:12/06/1387           منبع:اریا            کد خبر:5866    

 

هشدار نسبت به بروز جنگ شيعه ـ سنى در شمال لبنان

يک گزارش اطلاعاتى غربى نسبت به بحرانى بودن اوضاع در طرابلس لبنان هشدار داده و افزود: «در اين مناطق جريان‌هاى سلفى و تكفيرى فعال و پر تعدادى حضور دارند كه اقدام به آموزش نيروها و ارائه سلاح به آنها نموده تا بتوانند با قدرت روز افزون حزب‌الله مبارزه كنند».

به نقل از پرس.تى.وى ، در اين گزارش اطلاعاتي غربي آمده است: «تفاهم‌نامه بين حزب‌الله و يكى از جريان‌هاى تندرو سلفى نتوانست بيش از يك روز حيات داشته باشد، و علت آن تنشى بود كه اين تفاهم‌نامه بين جريان سلفى عربستان بوجود آورد.

 به دنبال اين تنش، تفاهم‌نامه مذکور به حالت تعليق درآمده و نشان داد كه جريان سلفى به رياست شيخ الشهال كه طرفدار جريان المستقبل بوده و وابسته به جريان سلفى عربستان است، داراى قدرت و نفوذ بيشترى است».

 اين گزاش بيان كرده كه بعيد نيست اين جريان سلفى تندرو كه در ميان اهل سنت طرابلس قدرت را به دست گرفته بخواهد طائفه علوى را نابود كند كه جزء اپوزيسيون و متحد با حزب‌الله است. اين اقدام مى‌تواند عكس‌العملى به اقدام حزب‌الله در تسلط نظامى و سياسى بر مناطق سنى‌نشين بيروت باشد.

 در اين گزارش ادعا شده كه عكس‌العمل سلفى‌هاى و تكفيري‌ها در شمال لبنان به دو موضوع بستگى دارد:

 موضوع اول تصحيح خللى كه در توازن نيرو بين شيعه و اهل سنت لبنان وجود دارد، زيرا اكنون توازن قوا كاملا به نفع حزب‌الله شيعى است كه تقريبا توانسته نفوذ خود را بر همه اركان سياسى و نظامى دولت گسترش دهد.

در اين گزارش آمده كه هر اقدام و درمانى بايد قبل از انتخابات پارلمانى در بهار آينده صورت بگيرد. عامل دوم وضعيتى است كه بر سوريه تحميل شده است. على‌رغم اينكه سوريه توانست از انزوا خارج شود ولى نتوانسته است هيچ عكس‌العملى به محاصره علويان از طرف اهل سنت طرابلس از خود نشان بدهد كه اين امر مورد سوء استفاده اپوزيسيون قرار خواهد گرفت و اين حكومت را به ضعف و سستى و ناتوانى محكوم خواهند كرد.

 از طرف ديگر دخالت سوريه در اين درگيري‌ها باعث مى‌شود كه دوباره به وضعيت سابق بازگشته و به اشغالگرى متهم شود، همان اتهامى كه ممكن بود به سرنگونى نظام سوريه منتهى شود

 


info@mazhabnews.com